Guvernul a reprogramat a treia ședință din această săptămână

Realizator: Guvernul a reprogramat astăzi a treia ședință din această săptămână în care ar putea să fie analizată ordonanța de urgență privind înființarea centrelor de vaccinare și plata personalului implicat în campania de imunizare. Documentul, care se află de mai multe zile pe agenda executivului în așteptarea avizelor noi necesare, a stârnit nemulțumirea primăriilor, pentru că în forma inițială ordonanța nu prevedea cu ce bani va fi organizat în administrațiile locale procesul vaccinării. Premierul Florin Cîțu a admis că mecanismul de plată trebuie clarificat și cel mai probabil finanțarea acestor centre se va face de la bugetul de stat. Andrei Șerban are detalii despre ședința de guvern.
Reporter: În cazul în care va avea toate avizele necesare, guvernul va adopta ordonanța de urgență care dă bani primăriilor pentru a organiza centre de vaccinare necesare în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2. Premierul Florin Cîțu vrea ca noua ordonanță să elimine vechile situații în care au fost supraevaluate nejustificat cheltuielile și a cerut criterii clare pentru cheltuielile care vor fi decontate. Florin Cîțu a mai spus că în ședința de astăzi trebuie adoptate unele acte normative legate de categoriile care vor fi vaccinate în etapa a doua și de recrutare de personal medical nou.
Florin Cîțu: Este hotărârea de guvern cu personal esențial care trebuie vaccinat în etapa a doua. Vorbim de ordonanța de urgență a guvernului privind unele măsuri de recrutare sau partea personalului implicat în procesul de vaccinare. Este în proces de avizare și sper ca avizele să fie gata.
Reporter: În ședința de guvern de astăzi se vor aproba și limitele de care fiecare minister va trebui să țină cont în alcătuirea bugetelor pentru anul acesta./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 ianuarie)