Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Realizator: Românii marchează, astăzi, 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu prin evenimente programate online sau fără public, în contextul pandemiei de coronavirus. În semn de omagiu faţă de personalitatea marelui poet acum 11 ani a fost stabilită prin lege Ziua Culturii Naţionale, care îşi doreşte să promoveze cultura, arta şi efortul academic. Radiodifuziunea Română va evoca, la rândul său, printr-o serie de evenimente rolul lui Mihai Eminescu în cultura română şi universală.
Reporter: Constanţa Comănici: Publicul va avea acces gratuit în locurile unde poetul şi-a lăsta amprenta. La Casa memorială de la Ipoteşti oamenii pot intra în universul lui Eminescu, iar o prezenţă notabilă va fi cea a preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care va susţine o conferinţă de presă. La Iaşi, la Muzeul „Mihai Eminescu” este expusă o filă manuscris din perioada în care poetul ocupa funcţia de director al Bibliotecii Centrale. Documente originale din Arhiva Muzeului Literaturii vor putea fi accesate pe o nouă platformă online.
Pe tot parcurusl zilei posturile Radiodifuziunii au pregătit un adevărat maraton de poezie, muzică, interviuri şi documentare. Versurile lui Eminescu se aud de decenii la Radio România./lazard/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)