Ziua Culturii Naționale

Realizator: Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, când se împlinească 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, în țară vor fi organizate mai multe manifestări în semn de omagiu față de marele poet. În 16 orașe din țară va fi aprinsă, în mod simbolic, „Flacăra Culturii”, iar în această seară la Ateneul Român din București va avea loc un concert.
Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: Pentru a marca Ziua Culturii Naționale ministerul organizează un concert la Ateneul Român, așa cum a făcut și anul trecut, și care vrem să devină o tradiție. Anul acesta concertul se va desfășura fără public în sală, va fi transmis la ora 21:10 de către televiziunea publică, inclusiv în Republica Moldova, dar și pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural. Astfel ne adresăm unui public mai mare și orice român se va putea bucura de acest spectacol susținut de Orchestra Română de Tineret împreună cu Direcția 5, o colaborare în premieră. Vor fi aduse împreună sonoritățile muzicii clasice cu cele ale muzicii pop.
Realizator: Toate posturile Societății Române de Radiodifuziune, Agenția de Presă RADOR și Editura Casa Radio au pregătite emisiuni speciale, astăzi, de Ziua Culturii, cu interviuri dedicate, documentare, ediții și evenimente aniversare. Radio România Actualități va deschide seria acestor programe cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, invitat al „Apelului matinal”.#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)