Proteste sindicale ale Cartel „Alfa”, la Braşov

Realizator: 100 de sindicaliști ai Cartel „Alfa” au protestat astăzi timp de o oră la Brașov, în fața Prefecturii, continuând astfel seria acțiunilor organizate la nivel național începând de joi. Nemulțumirile oamenilor vizează în principal măsurile guvernului prin care salariile din domeniul bugetar sunt menținute la nivelul de anul trecut, iar salariul minim se majorează cu o valoare sub cea solicitată de reprezentanții angajaților.
Fănică Gabor, președintele filialei Brașov a Cartel „Alfa”: Noi, cele12 filiale care am plecat de la Maramureș, suntem nemulțumite de modul cum a lucrat guvernul aceste trei săptămâni – și mă refer la modul cum a luat decizia privind salariul minim, în primul rând, modul cum au înțeles să limiteze salarizarea la nivelul lui decembrie 2020, fără să țină cont că în sistemul /…/ sunt oameni cărora nu li s-au mărit salariile cum s-au mărit la alte categorii.
Realizator: De luni, manifestanți din întreaga țară se vor întâlni la București, în Piața Victoriei – transmite corespondentul RRA Adrian Cârneciu./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 ianuarie)