Au început lucrările pentru construirea staţiei de metrou Tudor Arghezi

Au început lucrările pentru construirea staţiei de metrou Tudor Arghezi, în prelungirea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată dintre cele cinci. Cum se desfăşoară intervenţia şi ce restricţii de circulaţie se aplică, ne spune de pe şantier, acum, în direct, reporterul nostru Alexandru Lancuzov. Bună ziua!

Reporter: Bun găsit! Este o lucrare în premieră, pentru că rețeaua de metrou este în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Metrorex, iar noua staţie va fi construită de o primărie de sector. Lucrările pentru extinderea magistralei M2 cu încă o stație vor dura doi ani.

Se va monta linie nouă, tot la suprafață, la o distanță de aproximativ un kilometru și jumătate de Berceni, capătul actual de linie. De asemenea, staţia Tudor Arghezi va fi tot supraterană. Cuprinde o clădire cu subsol, parter, două etaje şi pasaj subteran pentru pietoni.

Antreprenorul este un constructor din România, iar valoarea investiției este de 50 de milioane de euro, fonduri europene. Lucrarea începe, evident, şi cu restricții. În apropiere de centura capitalei, două din cele patru benzi ale șoselei Berceni au fost închise.

La final vă mai spun că un alt proiect în pregătire, dar la Ministerul Transporturilor, este redeschiderea inelului feroviar al capitalei pentru trenuri de călători și conexiunea între trenuri și metrou la Berceni./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 ianuarie