Peste 3000 de elevi au participat la prima sesiune de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizată de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)

În acest weekend, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a „adus la un loc” peste 3000 de elevi din clasa a XII-a din întreaga țară, în cadrul activităților de pregătire pentru examenul de bacalaureat, sesiunile de pregătire pentru toate disciplinele totalizând peste 5000 de participanți.

Programul de pregătire a debutat în data de 16 ianuarie 2021, după următorul orar:

  • 9:00-10:30 – Limba și literatura română;
  • 10:45-12:15 – Matematică și Istorie;
  • 12:30-14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Geografie și Informatică.

În următoarele săptămâni, lista disciplinelor incluse în programul de pregătire va fi completată și cu Filosofie, Logică, Comunicare și Argumentare, Psihologie și Sociologie.

Orarul programului de pregătire va rămâne același pentru fiecare dintre zilele de pregătire de sâmbăta, care vor urma, fiind stabilit în așa fel încât să le permită elevilor participarea la activitățile de pregătire pentru toate cele trei discipline la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat.

Deși organizarea acestor activități reprezintă deja o tradiție pe care UVT o desfășoară anual, derularea online a acestora, în acest an, ne permite să venim în sprijinul elevilor din întreaga țară. Acest aspect a fost cu adevărat apreciat de elevi, care au ajuns să se cifreze la peste 6500 de participanți înscriși, din toate județele țării. De asemenea, feedback-ul primit de la elevii participanți la prima sesiune de pregătire ne confirmă nevoia desfășurării unor astfel de activități de sprijin, aceștia fiind încântați de conținutul programului propus.

Întâlnirea de sâmbătă, 16 ianuarie, a fost doar prima dintr-o serie de 19 întâlniri pe care le avem pregătite, programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat continuând până la jumătatea lunii iunie 2021. Vestea bună, pentru elevii care nu au reușit până în acest moment să se înscrie pentru a participa la sesiunile didactice, este că se pot înscrie în continuare, prin completarea ACESTUI FORMULAR. Organizarea acestor activități presupune, pe lângă desfășurarea efectivă a sesiunilor de pregătire prin videoconferință live, și crearea unui „spațiu” virtual unde elevii pot accesa permanent toate materialele transmise de cadrele didactice (sub forma cursurilor pe platforma Google Classroom), asigurându-ne astfel că și elevii care se vor înscrie pe parcurs vor putea beneficia de toate informațiile prezentate anterior.

Programul tematicilor abordate săptămânal, pentru fiecare disciplină, este disponibil AICI.

Astfel, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) continuă să fie atent preocupată nu doar pentru pentru sprijinirea studenții săi, ci și a viitoriilor studenți, asigurându-le oportunități de formare și dezvoltare de cea mai înaltă calitate.