Preşedintele SUA, Joe Biden, a prezentat strategia de combatere a pandemiei

Președintele american, Joe Biden, promite 100 de milioane de vaccinuri în 100 de zile prin strategia de combatere a pandemiei prezentată în prima sa zi plină la Casa Albă.

În țara cea mai afectată de criza coronavirusului, consilierii președintelui au spus că Administraţia Trump n-a lăsat niciun plan de vaccinare și că lucrurile trebuie începute de la zero. Doina Saiciuc transmite de la Washington.

Reporter: Joe Biden a dat agențiilor guvernamentale undă verde de a folosi Legea privind producția de apărare pentru a cere industriei private să producă echipamentele necesare combaterii pandemiei. Invocarea legii este menită să accelereze, între altele, producerea de vaccinuri și teste.

Joe Biden: Strategia noastră națională este bazată pe știință, nu pe politică; este bazată pe adevăr, nu pe negare. Planul de 198 de pagini prevede, între altele, că cei care vor sosi cu avionul în Statele Unite vor intra în carantină și, înainte de a se îmbarca spre Statele Unite, ei trebuie să prezinte un test COVID negativ./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 ianuarie