Relaxarea restricţiilor în Bucureşti ar putea fi decisă vineri de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Bucureştenii vor afla astăzi dacă vor fi relaxate din restricțiile impuse în urmă cu mai bine de trei luni din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește la această oră.

De două zile, Bucureștiul este în scenariul galben, cu mai puțin de trei cazuri de COVID-19 raportate la mia de locuitori, cumulat în ultimele 14 zile, iar decidenții vor să vadă dacă situația se menține și după raportarea de astăzi.

Prefectul Capitalei a declarat că la nivelul autorităților există îngrijorare privind noile tulpini de coronavirus mult mai contagioase și a făcut apel la bucureșteni să respecte în continuare distanțarea fizică și să poarte masca de protecție. El a mai spus că în curând va crește și capacitatea de vaccinare. Imediat după ce vor sosi următoarele tranșe de vaccin, ar urma să fie deschise noi centre în București.

Traian Berbeceanu: Avem pregătite şi alte centre de vaccinare comunitară, sunt deja operaționalizate, trebuie doar să le deschidem. Am identificat și cadrele medicale și registratori și tot ce avem nevoie în ceea ce privește personalul care să deservească aceste centre de vaccinare. Așteptăm ca în perioada următoare să avem și vaccinul cu care să accelerăm procesul de vaccinare./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 ianuarie