Avertisment al salvamontiştilor din Hunedoara

Încălzirea accentuată a vremii creşte riscul de avalanşă în munţi, spun salvamontiştii din Hunedoara. Avertismentul vine în condiţiile în care zeci de turişti sunt aşteptaţi la Straja, unde 12 pârtii sunt pregătite pentru ei.
Pentru acest sfârșit de săptămână, stațiunile montane din județul Hunedoara sunt pregătite pentru cei care vor să vină la schi, mai ales că a nins în ultimele zile și zăpada s-a depus în zonele de munte. Încălzirea accentuată a vremii poate crește pericolul de avalanșă, așa că salvamontiștii îi sfătuiesc pe cei care ajung la munte să nu abordeze traseele de creastă. Şeful Serviciului public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean:
Ovidiu Bodean: Există pericol de avalanşă în zonele în care zăpada a fost viscolită și depozitată pe văi sau pe feţele foarte înclinate, unde s-a acumulat multă zăpadă. Îi rog pe toţi cei care vin la munte să păstreze distanțarea, să aibă mască, să se dezinfecteze, să nu se aglomereze în spațiile de îmbarcare la teleschi, la telescaune.
Cea mai căutată stațiune de aici este Straja, unde sunt așteptați câteva mii de turiști în aceste zile. Aici sunt disponibile 12 pârtii de schi, legate între ele cu instalații de transport pe cablu, iar accesul în stațiune se face din Lupeni, cu telegondola, dar și pe un drum județean care ajunge în Straja, ne-a informat reporterul RRA, Ilie Pintea./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 ianuarie