Celebrul crainic american Larry King s-a stins din viaţă, la 87 de ani

Cunoscutul moderator american de televiziune, Larry King, s-a stins din viaţă, la vârsta de 87 de ani. Potrivit unei declaraţii oficiale publicate pe contul de Twitter al lui King, acesta a decedat la Centrul Medical Cedars-Sinai, din Los Angeles. „Cu profundă tristeţe, Ora Media anunţă decesul co-fondatorului, gazdei şi prietenului nostru Larry King, care s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la 87 de ani, la Centrul Medical Cedars-Sinai, din Los Angeles”.

„De 63 de ani şi pe numeroase platforme de radio, televiziune şi mass-media digitale, miile de interviuri, premii şi recunoaştere globală ale lui Larry rămân ca un testament al talentului său de crainic unic şi longeviv.” Declaraţia continuă prin a descrie modul în care King „şi-a perceput dintodeauna subiecţii interviurilor ca adevăratele staruri ale emisiunilor sale, iar pe el însuşi ca pe un simplu canal nepărtinitor între oaspete şi public.” „Fie că intervieva un preşedinte american, un lider extern, o celebritate sau un personaj afectat de scandaluri, lui Larry îi plăcea să pună întrebări scurte şi necomplicate. El credea că întrebările concise obţin, de obicei, cele mai bune răspunsuri şi nu se înşela în această privinţă”, se precizează în anunţul de pe contul de Twitter al lui Larry King.

Fiul său, Chance, a confirmat decesul lui King, sâmbătă dimineaţă. Larry King a găzduit emisiunea „Larry King Live”, la CNN, timp de mai bine de 25 de ani./mbrotacel/gpodea

https://www.independent.co.uk, edition.cnn.com – 23 ianuarie