Relaxarea restricțiilor în Bucureşti

Realizator: În București se redeschid de astăzi la interior barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc. Toate vor funcționa însă la capacitate redusă și după un program limitat. Relaxarea restricțiilor vine după ce în capitală incidența de infectare cu COVID-19 s-a situat în ultimele zile sub trei la mia de locuitori.
Reporter: Cătălina Crețu: Capitala a înregistrat ieri 2,37 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori și se aflat pentru a cincea zi consecutiv în zona galbenă. Din acest motiv, autoritățile au decis redeschiderea la interior a restaurantelor, barurilor cinematografelor, teatrelor și sălilor de jocuri la 30% din capacitate și doar între orele 6:00 şi 21:00. Important de precizat este că nunțile și botezurile sunt în continuare interzise. În același timp, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare este permisă între orele 6:00 şi 23:00.
În țară doar județul Timiș a rămas în scenariul roșu cu 3,52 de cazuri la mia de locuitori, în scădere față de ziua precedentă. Alte 13 județe se regăsesc în zona galbenă și 27 de județe în zona verde, cu mai puțin de 1,5 cazuri la mia de locuitori.
Cele mai mici rate de infectare se înregistrează în județele: Buzău, Olt, Harghita, Vrancea și Gorj.
Ieri au fost raportate alte 1.816 cazuri de coronavirus, în urma a 14.000 de teste. Au fost anunțate și 54 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 1.020 de pacienți. Din totalul celor care s-au îmbolnăvit de la începutul pandemii aproape 90% s-au vindecat.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 ianuarie)