Trenuri mai puţine între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, pentru următoarele două săptămâni

Linia de tren dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, inaugurată acum cinci săptămâni, se închide de astăzi, timp de două săptămâni, între orele 8:40 și 14:30, pentru finalizarea lucrărilor la calea de rulare.
Reporter: Alexandru Lancuzov – Constructorul liniei a anunțat că în acest interval de două săptămâni va face lucrări de sudură la șină și este necesară această perioadă, de la inaugurarea din 13 decembrie până acum, pentru ca elementele de cale să-și consume casările – practic, să se așeze.
Din cele 72 de trenuri, câte circulă zilnic pe această rută, cei trei operatori au anulat 18 garnituri – practic, un sfert: patru trenuri de la compania de stat CFR Călători, opt trenuri de la Regio Călători, respectiv şase trenuri de la Transferoviar Călători, al doilea operator privat. Practic, în cele şase ore ale restricției nu circulă niciun tren între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Pot să vă spun că am fost de la prima oră în Gara de Nord și nu am văzut nici măcar un afiș la biroul de informații în care să se menționeze detalii despre această restricție, nici nu se fac anunțuri în difuzoare pentru informarea călătorilor. Pentru a ajunge din București la cel mai important aeroport al țării rămâne la dispoziția călătorilor transportul în comun, cu autobuzele Expres STB pe liniile 780, 783 și 784./ahincu/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 ianuarie)