Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în bugetul din acest an nu va fi nicio creștere de taxe și impozite

Realizator: Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în bugetul din acest an nu va fi nicio creștere de taxe și impozite. El și-a exprimat încrederea că actualul guvern va finaliza în scurt timp proiectul de buget pe acest an, pentru ca documentul să intre în dezbaterea parlamentară. Șeful Camerei Deputaților precizează că un nou proiect de buget al unei coaliții aflate la guvernare necesită negocieri mai complexe, care să ducă la asigurarea de resurse financiare pentru toate proiectele.
Ludovic Orban: Din ceea ce știu eu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Evident că construcția bugetară este afectată de niște obiective, de niște ținte pe care le avem privitor la deficitul bugetar, privitor la necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor care sunt finanțate din fonduri europene; de asemenea, necesitatea de a asigura resurse financiare pentru toate celelalte categorii de programe, inclusiv programele de susținere a mediului de afaceri. Un proiect de buget al unui guvern de coaliție nou învestit este un proiect care necesită negocieri mult mai complexe.
Realizator: Ludovic Orban a mai spus că se dorește o îmbunătățire a colectării veniturilor, digitalizarea ANAF și combaterea evaziunii fiscale. Președintele Camerei Deputaților a făcut aceste declarații după ce a participat la ședința Biroului Permanent al Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii./ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (26 ianuarie)