PSD își va prezenta varianta de buget pentru anul în curs

PSD va prezenta, în această seară, propria variantă de buget pentru anul în curs. După întâlnirile pe care le-a avut cu reprezentanții mai multor sindicate, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că executivul are o abordare greșită a proiecției bugetare, care prevede aplicarea unei politici de austeritate.

El spune că toate solicitările prezentate în stradă la protestele din ultimele săptămâni se regăsesc în proiectul elaborat de social democrați.

Marcel Ciolacu: Toată lumea este îngrijorată de această propunere de buget de austeritate a actualului guvern. Nu avem investiții majore. Nu avem consum. Avem în față tăieri de pensii, de salarii, de venituri și, nu în ultimul rând, de disponibilizări.

Realizator: Președintele, PNL Ludovic Orban, susține că proiectul de buget pe care Guvernul intenționează să îl prezinte în Parlament, la începutul lunii viitoare, nu prevede creșteri de taxe și impozite, dar că executivul încearcă o mai bună alocare a resurselor, în condițiile impuse de pandemie./cmorozanu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 ianuarie