Anchetatorii vor continua cercetările la locul producerii incendiului de la Matei Balş din capitală

Anchetatorii vor continua mâine cercetările la locul producerii incendiului de la Institutul Matei Balș din capitală. Tot mâine vor fi făcute necropsiile victimelor incendiului, cinci pacienți din care patru au murit carbonizați, iar unul la scurt timp la un alt spital din București.

Anchetatorii nu au putut să dezvăluie din ce cauză a izbucnit incendiul și nu au putut confirma dacă în saloane existau aeroterme sau alte surse de încălzire, așa cum au susținut rudele unor pacienți. Procurorul de caz Alexandru Anghel nu a exclus ca incendiul de la pavilionul în care erau internați bolnavi COVID să fi fost urmat de explozia unor tuburi de oxigen.

Alexandru Anghel: Am efectuat o cercetare la faţa locului, au fost ridicate cele patru cadavre și trimise la Institutul Național de Medicină Legală, în cursul zilei de mâine vor avea loc necropsiile. Se pare că a fost un incendiu și apoi au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen. Se pare. Urmează să lămurim.

Realizator: Astăzi, echipa care anchetează incendiul produs la Institutul Balș din București a ridicat documente și imagini de la camerele de supraveghere de acolo. În urma incendiului, 53 din cei 100 de pacienți care erau tratați de COVID -19 în pavilionul care a ars au fost transferați la mai multe spitale din capitală, majoritatea fiind la momentul respectiv în stare stabilă, dar având nevoie de oxigen./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 ianuarie