Accidente pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru

Realizator: Opt persoane s-au accidentat ieri pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru, în timp ce practicau sporturi de iarnă. Serviciul public local Salvamont Brașov a anunțat că toate victimele au primit ajutor și au fost coborâte în siguranță la baza muntelui. Pentru două persoane a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au dus la un spital pentru investigații suplimentare. Salvamontistul Cătălin Petrescu are un îndemn către sportivii avansați:
Cătălin Petrescu: Le recomandăm să nu mai meargă cu viteză pe pârtiile destinate nivelurilor începătoare şi nivelurilor medii. Se crează diferențe foarte mari de viteze, diferenţe care se traduc de cele mai multe ori prin coliziuni, care nu pot genera decât accidentări şi evenimente nedorite.
Realizator: De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în aproape 200 de cazuri și tot atâtea persoane au avut nevoie de ajutor după ce s-au accidentat ori s-au rătăcit pe pârtii – transmit colegii de la Radio România Brașov FM./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 ianuarie)