Peste 19.000 de angajați din educație au primit prima doză de vaccin

Realizator: Peste 19.000 de angajați din educație au primit până acum prima doză de vaccin, iar aproximativ o treime din personalul din învățământ s-a programat pentru imunizare. Autoritățile speră ca numărul celor care vor dori să se vaccineze să crească, în perspectiva posibilei reveniri a elevilor în clase, odată cu începerea semestrului al doilea al anului școlar, din 8 februarie. Vor fi în continuare categorii de elevi și profesorii care își vor desfășura activitatea în online – a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu: Elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue școala online. Dacă au aparținători părinți, bunici cu care locuiesc care au vulnerabilități certificate, de asemenea vor putea face școala online; profesorii care au afecțiuni în egală măsură pe baza de certificare medicală, de asemenea vor putea face școala online.
Realizator: Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că fiecare școală va trebui să își adapteze orarul astfel încât elevii să nu ajungă în situația de a combina orele fizice cu cele online./rpatulea/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 ianuarie)