Preşedintele Klaus Iohannis, după tragedia de la Spitalul „Matei Balș” a cerut măsuri urgente de reformă

Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis, care a fost și el la Spitalul „Matei Balș”, a cerut măsuri urgente de reformă. În opinia sa, tragedia de ieri arată încă odată că este o problemă gravă în sistemul de sănătate, o problemă chiar de structură.
Klaus Iohannis: Am avut, nu de mult, o tragedie la Piatra Neamț. Avem acum aici la Balș această tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale și cu siguranță motivele sunt diverse ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplă, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați. După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România.
Realizator: Iar premierul Florin Cîțu a ieșit public la câteva ore de la dezastru să le ceară angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, de la inspecțiile județene de sănătate să iasă din birouri și să își facă datoria. El a mai spus că deși anul trecut au fost alocați pentru sănătate mai mult de 6% din PIB, foarte puțini banii au fost direcționați către investiții.#HUN/rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 ianuarie)