Ursul care a alergat după un schior pe pârtia din Predeal a fost prins și dus în pădurile din județul Bihor

Realizator: Ursul care a alergat zilele trecute după un schior pe pârtia din Predeal a fost prins și dus în pădurile din județul Bihor. Apelurile repetate la 112 cu privire la prezența animalului sălbatic printre oameni au forțat autoritățile să ia măsuri. Capturarea sa a fost organizată de reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, ajutați de jandarmii montani care au asigurat zona pentru siguranța turiștilor.
Ion Zaharia, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov: Noi practic am asigurat zona, însă cei de la Kronstadt au fost cei care l-au identificat, pe baza datelor pe care le aveau de la fiecare sesizare şi ei urmăresc mai îndeaproape activitatea urşilor din zona respectivă. L-ar fi relocat undeva în județul Bihor. Dacă e transportat undeva la mai puțin de 100 km, el se va întoarce în locul de unde a plecat.
Realizator: Ursul a putut fi capturat fără a fi tranchilizat. El a fost ademenit cu mâncare în utilajul pregătit pentru transport – transmit colegii de la Radio România Brașov FM./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 ianuarie)