Liderul AUR, George Simion, a cerut, din nou, demisia ministrului sănătății, Vlad Voiculescu

Realizator: Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, i-a cerut din nou astăzi ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, să își dea demisia după incendiul de acum două zile de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Cei doi au discutat astăzi la sediul Ministerului Sănătății, iar Simion i-a solicitat lui Voiculescu ca în două săptămâni să vină cu un plan pentru depolitizarea conducerii spitalelor din România.
Liderul AUR a mai spus și că vrea să renunțe la banii care revin prin lege de la bugetul de stat pentru finanțarea partidului, iar acești bani să fie direcționați către sistemul medical.
George Simion: AUR dorește să renunțe la banii de la finanțarea partidelor politice, sunt aproape patru milioane de euro, și vrem să oferim acești bani pentru construcția unui spital, anul acesta. Se poate lucrul ăsta și e cât se poate de concret, trebuie modificat textul legii finanțărilor politice, trebuie adăugat faptul că se pot construi clădiri sociale și de sănătate publică. Şi pentru asta i-am cerut sprijin ministrului Voiculescu și cerem ministrului Cîţu să dea o ordonaţă de urgență cu privire la legea partidelor politice să putem direcționa aceşti bani pentru construcția unui spital.
Realizator: Menționăm că, potrivit datelor disponibile pe site-ul Autorității Electorale Permanente, în luna ianuarie Partidul AUR, Alianța pentru Unirea Românilor, a primit de la bugetul de stat suma de peste un milion și jumătate de lei, aproximativ 300.000 de euro./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (31 ianuarie)