Realizator: Liderii USR PLUS spuneau că ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, va relua procesul de reformă început în anul 2016 și oprit de guvernele ce au urmat la conducerea instituției până astăzi. Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, a precizat că Vlad Voiculescu are nevoie de echipă și de legislație pentru a face această reformă:
Dan Barna: Cetățenii ne-au acordat această încredere și acum obiectivul nostru este să luăm măsurile necesare pentru că ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, ceea ce s-a întâmplat la Balș să nu se mai întâmple – sau, dacă se întâmplă, efectele să fie unele minime. E normal, ne asumăm guvernarea, de asta am venit aici; am spus că vom veni la guvernare, suntem aici, vom face ceea ce e necesar; începe parlamentul, susținem legislativ guvernul. E logica firească de stat care se dezvoltă.
Realizator: În schimb, PSD a cerut demisia ministrului sănătății, iar deputații social-democrați au purtat în plen pancarte negre pe care scria: „Voiculescu, demisia”. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că săptămâna viitoare partidul va depune o moțiune simplă împotriva ministrului sănătății, după tragedia de la Matei Balș.
Marcel Ciolacu: Este o decizie politică: săptămâna viitoare, lunea viitoare, la Camera Deputaților – și, în funcție de eveniment, aceeași moțiune poate fi depusă și la Senat; toate sunt elemente noi. Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD – așa se lucrează democratic -, o să luăm și o decizie în cadrul Consiliului Politic Național și pe urmă discutăm, normal, toate grupurile./cmorozanu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (1 ianuarie)