Parlamentul urmează să dezbată și să adopte legea bugetului de stat

Realizator: Parlamentul s-a reunit luni pentru o nouă sesiune. Prioritatea zero o constituie dezbaterea și adoptarea legii bugetului de stat, spunea chiar președintele Camerei Deputaților, liderul PNL, Ludovic Orban. Și corectarea legilor justiției va fi în atenția coaliției de guvernare în această nouă sesiune a legislativului.
Ludovic Orban: De asemenea, avem în vedere respingerea tuturor proiectelor legislative care au pus în pericol independența justiției, care au afectat funcționarea instituțiilor din domeniul justiției, proiecte legislative inițiate în legislatura trecută de PSD și pe care avem ca obiectiv să le respingeam de urgență. Avem în vedere corectarea legilor justiției și adoptarea de proiecte de lege care să țină cont de toate exigențele funcționării unei justiții independente, ca o putere în stat de sine stătătoare.
Realizator: Președinta Senatului, Anca Dragu, spunea că își dorește să nu se mai repete situația din legislatura precedentă, când 40% dintre proiectele de lege au fost adoptate tacit și s-a muncit în proporție de 65%./cmorozanu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (1 februarie)