La 24 ianuarie, cu ocazia celei de-a treia ediții a Zilei Mondiale a Educației, Secretariatul pentru ozon al Naţiunilor Unite a lansat Reset Earth, a proiect pe termen lung din care face parte un scurtmetraj de animație intitulat Reset Earth: One Ozone. One planet, One Chance, disponibil pe YouTube şi un joc video pentru dispozitive mobile Android şi iOS care va fi disponibil începând cu data de 10 februarie.
Reset Earth s-a născut din dorința de a implica noile generații folosind pentru campania de conștientizare a problemelor legate de gaura din stratul de ozon un limbaj pe care copiii şi adolescenţii îl cunosc foarte bine: jocurile video.
Titlul, în single-player și cu o grafică amuzantă, vizează o vârstă cuprinsă între 10 și 15 ani. Amplasat în 2084, Reset Earth urmărește experienţele a trei adolescenți, Knox, Sagan și Terran, angajați într-o cursă contra timpului pentru a găsi cauzele răspândirii unui virus de neoprit numit „The Grow”, o boală teribilă care afectează întreaga planetă și care a redus speranța de viață la mai puțin de treizeci de ani.
Călătoria copiilor îi va duce înapoi în timp pentru a descoperi cauzele bolii, înțelegând astfel importanța stratului de ozon și impactul pe care acțiunea colectivă și colaborativă îl poate avea asupra unei cauze comune.
Jocul video Reset Earth și scurtmetrajul Reset Earth: One Ozone. One planet, One Chance, reprezintă începutul campaniei de sensibilizare privind problemele de mediu, care va dura pe tot parcursul anului 2021.www.lastampa.it
https://www.lastampa.it/tecnologia/giochi/2021/02/03/news/reset-earth-il-videogioco-delle-nazioni-unite-in-difesa-dell-ambiente-1.39852599
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel