Deşi în Ungaria datele privind situaţia epidemiologică sunt în prezent favorabile, măsurile restrictive nu pot fi relaxate (János Szlávik)

Deşi în Ungaria datele privind situaţia epidemiologică sunt în prezent favorabile, măsurile restrictive nu pot fi relaxate – a afirmat János Szlávik, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta. János Szlávik a atras atenţia asupra faptului că, în ţările vecine, numărul cazurilor de infectare a crescut exponenţial după relaxarea măsurilor restrictive. Medicul şef a precizat, de asemenea, pentru postul de radio Kossuth că, în acest moment, mutaţiile noului coronavirus nu sunt prezente în mod semnificativ în Ungaria. János Szlávik a adăugat totodată că ar fi importantă accelerarea ritmului de vaccinare.
János Szlávik, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta: După ce a început campania de vaccinare, o mare parte dintre oameni şi-a dat seama că aceste vaccinuri sunt într-adevăr sigure şi îi protejează de coronavirus, aşa încât disponibilitatea pentru vaccinare a început să crească, însă, din păcate, este încă destul de scăzută. Se pare că opozanţii vaccinării, cei care susţin teoriile conspiraţiei, sunt încă puternici la noi şi cei care vor neapărat să se vaccineze, procentul lor este deocamdată doar de 35%. Pe măsură ce timpul va trece, sper că acest procent va fi mai mare. Să nu uităm că acest procent este cu mult mai mare în rândul persoanelor vârstnice, cu boli cronice. Aceştia doresc să se vaccineze în proporţie de cel puţin 80%-85%, întrucât ei ştiu că sunt expuşi celui mai mare pericol./lendrefy/ilapadat

(MR1 RADIO KOSSUTH BUDAPESTA – 4 februarie)