PSD cere abrogarea hotărârii prin care patru spitale din București sunt trecute în administrarea Primăriei Generale

PSD cere abrogarea hotărârii de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 1 prin care patru spitale din București sunt trecute în administrarea Primăriei Generale.

Prim-vicepreședintele social-democraților, Gabriela Firea, spune că decizia este ilegală și anunță că reprezentanții partidului au convocat pentru luni o ședință de Consiliul Local, pentru anularea proiectului inițiat de primarul Clotilde Armand. Spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Spitalul de Oftalmologie și cel de Arși vor rămâne fără finanțare dacă această hotărâre nu este schimbată, susține Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Schimbarea acestei decizii din 2002 trebuia să se realizeze legal tot printr-o hotărâre de guvern care să preia administrarea acestor spitale sau a unui număr de spitale printr-un act normativ echivalent. Această hotărâre de consiliu local nu are practic nicio valoare juridică, dar face un rău imens în acest moment, pentru că lasă în aer cele patru spitale.

Realizator: Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spune însă că aceste spitale nu își vor pierde finanțarea și că este vorba doar de o schimbare de drept de folosință, care este explicată pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

Vlad Voiculescu: Spitalul Grigore Alexandrescu nu a fost văduvit de fonduri, nici măcar nu se oprește posibilitatea ca fondurile să vină de la Primăria Sectorului 1. Este o neînțelegere, probabil că vine dintr-o lipsă de comunicare adecvată, dar, dacă vă uitați pe site-ul Primăriei Sectorului 1, lucrurile sunt explicate cât se poate de clar acolo. De asemenea au fost explicate de către toți decidenții care au fost parte la acea decizie./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 februarie