Cu aproximativ 52% a scăzut numărul turiștilor la nivel național anul trecut față de 2019

Județul Brașov a atras anul trecut, în plină pandemie, peste 700.000 de turiști și s-a situat pe locul al doilea la acest capitol, după Constanța.

Reporter: Adrian Cârneciu – Cu aproximativ 52% a scăzut numărul turiștilor la nivel național anul trecut față de 2019, însumând 6,3 milioane. Conform Institutului Național de Statistică, doar șapte procente au fost reprezentate de străini.

Brașovul a înregistrat anul trecut peste 715.000 de vizitatori, clasându-se pe a doua poziție la nivel național, înaintea Bucureștiului, a Clujului, a Iașiului sau a Timişului, însă în urma Constanței, singurul județ care a atins pragul de 1 milion de vizitatori. La nivelul județului Brașov, cei mai mulți turiști străini au provenit din Germania, Israel și Italia, păstrându-se astfel ordinea din clasamentul ultimilor ani, însă s-a redus drastic numărul acestora cu peste 75%.

Cea mai aglomerată perioadă a anului trecut în unitățile de cazare nu a avut loc înainte de pandemie, ci în perioada Sărbătorilor de iarnă, atunci când în Predeal, Poiana Brașov și în zona Bran Moeciu s-a atins un grad de ocupare cuprins între 70 și 100%./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 februarie