Proiectul bugetului de stat va fi pus în dezbatere publică

Proiectul bugetului de stat va fi pus în dezbatere publică cel mai probabil mâine şi ar urma să fie aprobat în prima şedinţă de guvern a săptămânii viitoare. Va fi un proiect despre care premierul a spus recent că va opri cheltuielile excesive şi nefundamentate din banii publici.

El a mai anunţat că bugetul pe 2021 va însemna şi restructurarea companiilor de stat cu pierderi, care ar urma să nu mai aibă acces la fonduri dacă nu pun în practică programe de reformă. În plus, guvernul ar intenţiona să facă modificări şi în privinţa sporurilor acordate bugetarilor, pentru care cheltuielile au ajuns la aproximativ 600 de milioane de lei.

Florin Cîţu: Cheltuielile de personal s-au dublat în patru ani de zile. Nu cred că performanţa celor care lucrează în administraţie publică s-a dublat, de aceea în acest an am vorbit de câteva reforme şi una dintre ele este reaşezarea Legii salarizării unitare în care să legăm veniturile celor din administraţia publică de performanţă şi nu trebuie să ne fie frică să spunem acest lucru. De aici pornim cu acest buget.

Pe de altă parte, bineînţeles sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Aşa că aceste companii de stat care au pierderi trebuie să vină cu un program de restructurare, dacă vor să mai fie susţinute./mnecula/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 februarie