Atenție șoferi! Cod galben de polei și cod portocaliu de vânt!

Pentru perioada, 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost extins codul galben de polei și ninsori viscolite în nord-vest, nord, centru, est și sud-estul țării și a fost emis un cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

Amintim că, în aceaste regiuni, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea lor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. În același timp, intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Pentru perioada, 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost emis un cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. 

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

                                                                                                           

 

                                                                                                                                CNAIR SA