Dmitri Peskov a comentat afirmaţiile lui Lavrov referitoare la relațiile dintre Rusia şi UE

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a comentat afirmaţiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, cu privire la relațiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană.
Mass-media difuzează, în momentul de faţă, acest titlu senzațional, care este scos din context, aceasta fiind o mare greșeală a presei, fiind, de fapt, o greșeală care schimbă sensul. Sensul, de fapt, constă în aceea că noi nu ne dorim acest lucru, ne dorim să dezvoltăm relații cu Uniunea Europeană, dar, dacă Uniunea Europeană va urma această cale, atunci da, vom fi dispuşi„, a afirmat Peskov. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov exact la aceasta făcea referire.
Iar sensul a fost denaturat, au denaturat și prezentat acest titlu senzațional în așa fel încât Rusia mai are puţin şi va fi cea care va iniția o întrerupere a relațiilor sale cu Uniunea Europeană„, a specificat Peskov.
Referindu-se dacă este posibilă o astfel de evoluţie a evenimentelor pe viitor, Peskov a afirmat: „Evident, dacă ne vom confrunta cu o linie extrem de distructivă, care va aduce prejudicii infrastructurii noastre, intereselor noastre, atunci, evident că Rusia ar trebui să fie pregătită din timp pentru nişte pași atât de neprietenoși„.
Lavrov a comentat, pe canalul YouTube, în emisiunea „Soloviov LIVE”, posibilitatea aplicării unor noi sancțiuni de către UE împotriva Rusiei.
Plecăm de la faptul că suntem pregătiţi, în cazul în care vom vedea din nou (așa cum am simțit-o deja în repetate rânduri) că sunt impuse sancțiuni ce vizează unele domenii, care creează riscuri la adresa economiei noastre, inclusiv la adresa celor mai sensibile sfere. Nu vrem să ne izolăm de viața mondială, dar trebuie să fim pregătiți pentru aceasta. Dacă doreşti pace, pregăteşte-te de război„, a declarat Lavrov.
Ministrul german de externe, Heiko Maas, a anunţat că miniștrii de externe ai UE vor discuta despre posibilitatea introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei pe data de 22 februarie./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 12 februarie