MAGYAR NEMZET: Aproape 40% dintre români cred că odată cu vaccinul li se implantează şi un cip

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 11 februarie 2021 – După cum menţionează portalul citat, sondajul efectuat nu prezintă situaţia în culori prea bune.

Pentru teoriile conspiraţiei, populaţia din România constituie un receptor serios – cel puţin aşa reiese din sondajul recent, în care se încearcă o evaluare a cetăţenilor faţă de „teroriile” legate de epidemia de coronavirus.

Din cercetarea realizată în comun de INSCOP, Verified şi CoRe din Ungaria aflăm, de exemplu, că aproape 40% dintre repondenţi cred serios că acest coronavirus a fost creat şi difuzat pentru a putea controla oamenii cu ajutorul unor cipuri.

La această întrebare, 35,7% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt de acord cu afirmaţia. Imaginea este oarecum atenuată de faptul că 57,8% au afirmat că nu sunt de acord cu această afirmaţie.

Participanţii au mai fost întrebaţi şi dacă dau crezare teoriei potrivit căreia noul tip de coronavirus nu s-a format pe cale naturală, ci a fost creat în laborator. Aici deja 66,9% au declarat că sunt de acord cu această afirmaţie şi doar 23,9% nu cred că virusul a fost „fabricat”.

Un fapt oarecum liniştitor a fost când s-a afirmat că simptomele care indică infectarea cu coronavirus, constituie de fapt efectele nocive ale reţelei 5G – aici doar 12,2% dintre cei chestionaţi au fost de acord, iar 73,4% au respins această idee.

După cum s-a constatat, printre cei care cred că virusul a fost fabricat pentru vaccinarea cu cipuri, se află în număr mai mare cei cu studii şcolare mai reduse şi cu câştiguri lunare de sub 1.000 lei.

Printre cei care consideră că virusul nu a fost creat artificial, se află ceva mai multe persoane cu studii superioare, respectiv cetăţeni care trăiesc în zona apuseană a ţării.

De altfel, aceştia sunt cei care împărtăşesc şi opinia specialiştilor.

Echipa de control a OMS care efectuează cercetări în Wuhan, localitatea care reprezintă punctul de pornire al epidemiei, a comunicat primele sale constatări. Conducătorul grupului de experţi, Peter Ben Embarek, a precizat că este foarte improbabil ca noul tip de coronavirus să provină dintr-un laborator chinez, este de presupus că s-a transferat la oameni prin intermediul unei specii anume, însă cu toate acestea originea acestui virus nu a putut fi identificată cu exactitate nici în acest moment.

Cert este totuşi că acest lucru nu îi va convinge pe cei ce cred în „teorii” să-şi modifice convingerile. (FOTER.RO)

Traducerea: Imola Stănescu