Serghei Lavrov a anunțat disponibilitatea Rusiei de a întrerupe relaţiile cu UE, din cauza sancțiunilor

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este pregătită să întrerupă relațiile cu Uniunea Europeană, dacă UE va aplica sancțiuni care vor crea unele riscuri pentru sectoarele sensibile ale economiei ruse.
Plecăm de la faptul că suntem pregătiţi, în cazul în care vom vedea din nou (așa cum am simțind-o deja în repetate rânduri) că sunt impuse sancțiuni ce vizează unele domenii, care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv pentru cele mai sensibile zone. Nu vrem să ne izolăm de viața mondială, dar trebuie să fim pregătiți pentru acest fapt„, a declarat Lavrov, în direct la emisiunea „Soloviov LIVE”, difuzată de canalul YouTube.
Potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, ministrul rus de externe a menționat: „Dacă doreşti pace, pregătește-te de război”. „Sunt convins că acum am devenit complet independenţi din punct de vedere militar. Trebuie să obţinem o situație similară şi în economie„, a mai afirmat şeful diplomaţiei ruse Lavrov.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a avertizat Uniunea Europeană că în cazul în care va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, va exista un răspuns din partea Moscovei, care va recurge la contramăsuri. Zaharova a menționat că este inacceptabil să facem referire la principiile democratice ca la un instrument geopolitic.
Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că miniștrii de externe ai UE vor discuta despre posibilitatea introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei pe data de 22 februarie./vdraguta/dsirbu

www.russian.rt.com – 12 februarie