Teme abordate de premierul Florin Cîţu la Bruxelles

Finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare în domeniul justiției și aderarea României la spațiul Schengen de liberă circulație au fost printre subiectele discutate astăzi la Bruxelles de premierul Florin Cîțu cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Responsabilul european și-a exprimat susținerea pentru eforturile României în cele două dosare. Teme pe agenda întâlnirii au mai fost: operaționalizarea bugetului european și a instrumentelor de redresare economică, dar și aplicarea pactului ecologic european.

Prim-ministrul român a exprimat susținerea țării noastre în acest demers, precizând că este nevoie în același timp să se țină cont de specificul fiecărei țări, în cazul României fiind necesară o tranziție corectă și sustenabilă de la folosirea cărbunelui la cea a gazului natural și apoi la hidrogen, cu susținerea adecvată a costurilor sociale implicate.

Premierul Florin Cîţu încheie astăzi vizita la Bruxelles în cadrul căreia a avut o serie de întâlniri cu principalii lideri ai instituțiilor și formațiunilor politice europene. /csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie