Ludovic Orban spune că la dezbaterea în Parlament a proiectului de buget este de preferat să fie puține amendamente

Realizator: Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că este de preferat ca la dezbaterea în Parlament a proiectului de buget pe acest an să fie puține amendamente, pentru a nu fi afectată construcția bugetară. El spune că proiectul de buget va ajunge în Parlament după corectări ce vor fi aduse în coaliția de guvernare.

Ludovic Orban: Deocamdată există un proiect de buget pe care încă îl vom mai discuta, dacă există îmbunătăţiri, până la trimiterea spre Parlament. În cadrul dezbaterilor parlamentare, eu consider că discuțiile trebuie să aibă loc cu Guvernul, până la adoptarea formei finale a proiectului de lege, a bugetului de stat și proiectului de lege a bugetului asigurărilor sociale de stat, dar este preferabil în Parlament să fie un număr minim de amendamente, care să nu afecteze gândirea bugetară, structura bugetului și prioritățile care sunt stabilite prin programul de guvernare.

Realizator: Proiectul de buget urmează să fie aprobat de guvern săptămâna viitoare, după care va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 februarie