Cetatea Enisala, în topul preferinţelor turiştilor în judeţul Tulcea

Turismul a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus anul trecut din cauza restricțiilor impuse. Una dintre destinațiile de vacanță preferate de români a fost Delta Dunării, însă numărul de vizitatori a fost de aproape două ori mai mic decât în 2019. În județul Tulcea și-au petrecut vacanța anul trecut aproape 110.000 de persoane, în topul preferințelor aflându-se cetatea Enisala. Are mai multe informații pe această temă corespondenta RRA Luiza Rosetti.
Reporter: Scăderea la jumătate a vizitatorilor muzeelor și siturilor din județ înregistrată anul trecut față de 2019 a fost cauzată de măsurile luate pe fondul crizei sanitare, printre care închiderea pentru două luni a muzeelor și lipsa activităților cu elevii. Totuși, cetatea Enisala a avut 48.000 de vizitatori, în creștere ușoară față de anul anterior.
Sorin Ailincăi, directorul Institutului de cercetări eco-muzeale: Cetatea medievală de la Enisala a înregistrat singura creștere. Turiștii se feresc de spațiile închise, cum sunt muzeele, dar în schimb un obiectiv precum cetatea Enisala continuă să aibă succes.
Reporter: Asociația Delta Dunării promovează un pachet turistic cu drumul cetăților nord-dobrogene, iar președintele acesteia, Cătălin Ţibuleac menționează: Ceea ce le lipsește e povestea cetății, prezentată într-un mod care să atragă. Vreau să vă spun că un spectacol de teatru ar fi foarte apreciat de turiști. Sunt idei care pot deveni soluții./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 februarie)