Cel mai mare nap din lume a fost recoltat în Canada

Canadianul Damien Allard este oficial deținător al recordului Guinness pentru napul său de 29 de kilograme pe care l-a recoltat din grădina sa în noiembrie, anul trecut. Cântărind aproximativ cât un husky adult, napul a bătut recordul anterior de 17,7 kilograme, stabilit în 2004.
Allard și soția sa au primit miercuri dimineață confirmarea de la echipa de conducere a Guinness World Records. Allard, care locuiește în Carleton-sur-Mer (Canada) a spus că napul avea o circumferință de 138 de centimetri, o înălțime de 35 de centimetri și o lățime de 46 de centimetri.
Potrivit site-ului web Guinness World Records, Allard a pus ochii pe acest titlu special din 2016, când a recoltat un nap de șapte kilograme. În 2018, cu napul său de 15,5 kilograme a fost aproape de victorie. În 2020, oficiali și jurnaliști au participat la recolta din noiembrie a lui Allard pentru a verifica greutatea și dimensiunea celui mai recent concurent. Allard a doborât de fapt recordul anterior cu un total de trei napi, a spus site-ul Guinness, ceilalţi doi napi cântărind 22,9 și 24,4 kilograme.
„Sunt foarte, foarte fericit”, a declarat Allard pentru Radio-Canada, în noiembrie, anul trecut. „Au trecut doi ani de când lucrez destul de intens la napi. Am bănuit că anul acesta a fost cel potrivit, dar nu m-am gândit niciodată că aș fi fost cu mai mult de 10 kilograme peste vechiul record”./aionescu
(Sursa: www.cbc.ca)

Ada Ionescu, RADOR