FOARTE URGENT: Împreună am dovedit că putem, cu siguranță vom reuși să o ajutăm și pe această fetiță.

Bună ziua,

 

Când am citit pentru prima dată numele Prader Willi, nu m-am gândit la nimic negativ, ba chiar mi-a venit în minte un copilaș zglobiu care se joacă cu prietenii lui. A fost, desigur, o impresie profund greșită, căci vorbim de un sindrom cu puternice efecte nefaste asupra micuților care se nasc cu el.

Anomalia genetică provoacă slăbirea mușchilor, statură mică, deficiențe mentale, dezvoltare sexuală incompletă și tulburări în controlul greutății și în comportament.

Cu o astfel de problemă s-a născut și Elena Larisa Nicolae, o fetiță frumoasă foc, inteligentă și plină de energie. În spatele ochișorilor ei verzi care te cuceresc de la prima privire, nu ai zice că se ascund greutăți de care un copil trebuie să fie străin.

Avea doar doi ani și jumătate când a fost operată de două ori pentru niște luxații la șold, iar peste doi ani părinții au aflat care e, de fapt, cauza problemelor fizice ale fetiței.

Sindromul Prader Willi îi provoacă Larisei și o scolioză care a avansat foarte rapid în ultima jumătate de an. Curbura coloanei a ajuns la 86 de grade! Dacă nu va fi operată urgent, și ajunge la 100 de grade, coloana copilei nu va mai putea fi îndreptată niciodată. Nu mai trebuie spus ce va însemna acest lucru, câtă durere, câte limitări, câtă rușine și amărăciune va fi nevoită să îndure din cauza afecțiunii.

Costul intervenției chirurgicale este de 14.000 de euro, mult peste ce pot strânge părinții Larisei, care își cheltuie deja toți banii pe ședințele de recuperare, atât de necesare fetiței. Văzându-se încolțiți atât de agresivitatea bolii Larisei, cât și de lipsa de resurse financiare, mama și tatăl copilei ne-au scris rugându-ne să îi ajutăm să o salveze de la un viitor plin de durere.

14.000 de euro poate fi un obstacol de nedepășit pentru o familie modestă, mai ales când trebuie să acționezi rapid, dar nu și pentru un grup de prieteni care au sărit mereu în ajutorul celor aflați în nevoie. Orice donație a fiecăruia dintre noi poate duce la strângerea sumei care va acoperi costul operației de care depinde parcursul vieții Larisei. Împreună am dovedit că putem, cu siguranță vom reuși să o ajutăm și pe această fetiță. Donează și tu pentru Elena Larisa Nicolae!

 

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -NICOLAE ELENA