Patronatele din HoReCa cer acordarea în continuare a voucherelor de vacanță

Realizator: Patronatele din turism solicită guvernului să onoreze urgent promisiunile făcute anul trecut de sprijinire a acestui sector grav afectat de restricțiile impuse de pandemie. Reprezentanții industriei HoReCa cer acordarea în continuare a voucherelor de vacanță, dar și alte subvenții.
Dragoș Anastasiu, coordonatorul Coaliției pentru Dezvoltarea României: Este din punctul nostru de vedere inacceptabil să existe promisiuni ferme făcute, inclusiv prin legi, care să nu fie respectate. Prin urmare, dacă discutăm despre 2,5 miliarde de lei, dacă discutăm de voucherele de vacanță și acolo discutăm de 350 de milioane de euro, care au fost stabiliți printr-o lege, oamenii au nevoie acum, și nu mai târziu.
Realizator: Reprezentanții patronatelor din turism au discutat astăzi problemele cu care se confruntă cu ministrul economiei Claudiu Năsui. Acesta a explicat că executivul a prevăzut bani pentru a sprijini acest sector, însă acordarea voucherelor de vacanță nu poate fi pusă în aplicare.
Claudiu Năsui: Noi am solicitat suma care a fost și în lege și care a fost și în ordonanță de urgență pe care am promovat-o, adică de 2,5 miliarde. Deocamdată avem în această ordonanță credite de angajament, de 2,5 miliarde, dar credite bugetare de un miliard. Şi acolo este un punct pe care îl discutăm în continuare. De îndată ce avem bugetul și legislația în vigoare atunci putem să avem deja un calendar pe care să îl estimăm. Întrebarea este ce o să avem acum până la prima rectificare bugetară şi și premierul a pus problema în felul acesta, vedem care este execuția şi cum procedăm mai departe./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 februarie)