Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre obiectivele USR

Realizator: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor reprezintă o necesitate morală, spune co-președintele alianței USR PLUS, Dan Barna, care nu exclude ca proiectul de lege pe această temă să fie supus chiar miercuri aprobării plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților, dacă raportul va fi finalizat de comisiile parlamentare. El susține că dezbaterile ar trebui să se axeze pe documentul USR, aflat în procedură legislativă încă din anul 2017.
Dan Barna: Trebuie să începem cu pensiile noastre speciale, pentru ca toate celelalte categorii să înțeleagă că acest tip de pensie nu mai este morală în România de astăzi și toate măsurile și inițiativele care vor urma săptămânile și lunile următoare vor avea legitimitatea morală. Orice altă abordare prin care am păstra pensiile parlamentarilor și am discuta despre alte categorii nu ne-ar face deloc credibili și am părea complet ipocriți. Este un obiectiv pe care l-am promis, este un obiectiv pe care îl vom realiza.
Realizator: Proiecte similare care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari au fost depuse de PNL în 2018, dar și de PSD chiar săptămâna trecută./ahincu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 16 februarie)