Ordinul ministrului educației privind structura anului școlar 2021-2022 a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului educației privind structura anului școlar 2021-2022 a fost publicat, ieri, în Monitorul Oficial. Când vor începe copiii școala, aflăm din materialul redactorului Radio România Actualități, Victor Gheorghe:

Reporter: Copiii vor începe, aşadar, şcoala pe 13 septembrie, iar primul semestru va fi mai scurt, cu doar 14 săptămâni. Vacanţa de iarnă durează din 23 decembrie până la 9 ianuarie anul viitor, dar pentru cei mici, de grădiniţă şi din clasele I-IV, va mai fi o săptămână de vacanţă de toamnă, de la 25 la 31 octombrie. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni şi va fi întrerupt de o vacanţă de primăvară, de la 15 aprilie la 1 mai. Programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 8-14 aprilie. Ordinul ministrului educaţiei mai stabileşte că tezele vor fi susţinute cu cel puţin trei săptămâni înainte de încheierea fiecărui semestru. Va exista un dezechilibru semnificativ între semestre – consideră Consiliul Naţional al Elevilor, care nu este de acord cu noua structură.

Consiliul Național al Elevilor denunță faptul că Ministerul Educației a aprobat structura viitorului an școlar fără a o supune dezbaterii publice. Ei propun ca viitorul an școlar să înceapă în prima zi de luni din septembrie, iar pentru cei din clasele a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă să se încheie pe 20 mai anul viitor. Pentru cei de a VIII-a, școala ar urma să se termine pe 27 mai, este o altă propunere a elevilor.#HUN/rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 februarie