Declaraţiile lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, despre proiectul Nord Stream 2

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a comentat situaţia în care se află proiectul privind construirea gazoductului Nord Stream 2.
„Moscova nu știe nimic despre negocierile pe care le poartă SUA și Germania cu privire la Nord Stream 2 și ţine cont de declarațiile oficialilor din Germania cu privire la necesitatea finalizării lucrărilor de construcție a gazoductului”, a declarat joi, 18 februarie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.
„Nu cunoaştem absolut nimic despre negocieri. Plecăm de la numeroasele declarații ale omologilor noştri din Germania despre necesitatea finalizării acestui proiect”, a declarat Peskov, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
După cum a mai subliniat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, Nord Stream 2 nu afectează aprovizionarea cu energie a SUA, ci ţine de securitatea energetică a Europei.
„Acest proiect este unul bun și acest proiect nu are absolut nimic de-a face cu aprovizionarea cu energie a SUA. Acest proiect se referă la securitatea energetică a continentului european, mai ales în condiţiile actuale ale unor astfel de turbulențe ale schimbărilor climatice”, a adăugat Peskov.
Casa Albă a anunţat că poziția SUA cu privire la proiectul Nord Stream 2 rămâne neschimbată, partea americană consideră că, de fapt, proiectul Nord Stream 2 este o afacere proastă pentru Europa.
„Wall Street Journal”, care citează surse proprii, a informat că Statele Unite au început negocierile cu Germania pe tema Nord Stream 2./vdraguta/atataru

(www.russian.rt.com – 18 februarie)