Kremlinul a comentat informațiile Bloomberg cu privire la aplicarea de noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

Kremlinul a comentat vineri informațiile difuzate de Agenţia Bloomberg, potrivit cărora proiectul demarat de Rusia privind construirea gazoductului Nord Stream 2 va fi vizat de noi sancțiuni.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, și-a exprimat convingerea în legătură cu faptul că „va prevala o viziune sănătoasă asupra acestei situații”.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a mai declarat că Moscova mizează pe faptul că la Washington va prevala o viziune sănătoasă cu privire la această situaţie şi că autoritățile SUA nu vor urma calea dezvoltării exercitării presiunilor, prin intermediul sancțiunilor. Peskov a făcut aceste declaraţii, vineri, comentând astfel informaţiile publicate de Agenţia Bloomberg despre intenția Administrației președintelui Joe Biden de a prezenta Congresului un raport privind aplicarea unor sancțiuni suplimentare la adresa proiectului Nord Stream 2.
„Deocamdată, nu știm despre ce fel de sancțiuni au scris, de fapt, cei de la Bloomberg și alții. Sperăm în continuare că în rândul intelocutorilor noștri va prevala o viziune sănătoasă asupra situației și nu vom merge în continuare pe calea exercitării acestor presiuni, prin intermediul sancțiunilor, care, de fapt, în relitate, şi-au demonstrat ineficiența, în repetate rânduri”, a specificat Peskov.
Potrivit Bloomberg, raportul va identifica noi măsuri restrictive care vor viza un număr redus de companii rusești, în timp ce companiile germane nu vor fi vizate de sancțiuni./vdraguta/asalar

(Agenţia de presă TASS – 19 februarie)