Demersuri de desființare a companiilor municipale Bucureşti, anunţate de preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru

Realizator: Preşedintele PNL București, fostul ministru al muncii Violeta Alexandru, consideră că nivelul de calitate al serviciilor oferite bucureștenilor poate crește doar printr-o competiție liberă. Ea a anunţat începerea alături de USR PLUS a demersurilor de desființare a companiilor municipale care ar putea dura circa doi ani.
Violeta Alexandru: Vom trece la desființarea primei companii înființate de PSD Gabriela Firea, Compania Turistică București. Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desființate. Patru dintre ele, înființate legal, vor fi eficientizate. Cele patru companii care vor rămâne – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii și Termoenergetica – vor avea în curând o nouă conducere, cu un mandat clar de a organiza procesul de selecție competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii.
Realizator: Companiile municipale au fost înființate cu circa trei ani în urmă la inițiativa primarului general Gabriela Firea, dar au făcut obiectul a numeroase acțiuni în instanță./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 februarie)