Social-democrații vor depune amendamente la proiectul de buget

Realizator: Social-democrații vor depune câteva mii de amendamente la proiectul de buget, anunță prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Acestea vor viza domenii prioritare, precum sănătatea, educația sau investițiile. În bugetul alternativ, prezentat recent de PSD, diferența dintre viziunea social-democrațiilor și a celor din coaliție provine din faptul că PSD propune creșterea gradului de colectare a taxelor prin combaterea evaziunii fiscale, recuperarea arieratelor și creșterea bazei de impozitare, ceea ce înseamnă creșterea numărului de firme și salariați, mai afirmă Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu: Nu sunt bani la buget deoarece guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 de miliarde de lei. Astfel, povara austerității este pusă pe salariații bugetari, pe pensionari, pe copii și pe studenți.
Realizator: PSD vrea bani de la buget, printre altele, pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate, pentru protejarea mediului, educație și cercetare. Amintim că, vineri, premierul Florin Cîțu și-a exprimat speranța că legislativul va adopta cât mai repede posibil bugetul și a reamintit că eventualele amendamente trebuie să fie însoțite de precizări privind sursele de finanțare./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 februarie)