Proteste ale sindicatelor din poliţie

Realizator: Peste 1.000 de membri ai sindicatelor din poliție, veniți din toată țara, au continuat ieri protestele în mai multe zone din București, inclusiv în Piața Victoriei, la Palatul Parlamentului și la Ministerul Justiției. Nemulțumirile lor sunt legate de legea salarizării – după cum a precizat secretarul general al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Neculai Isache.
Neculai Isache: Această lege a salarizării a apărut în 2017. S-a propus pentru polițiști să fie etapizată în patru ani, adică câte 25% din diferența de salariu care urma să ne fie pusă în plată în 2022.
Spre deosebire de celelalte categorii, polițiștii sunt incompatibili. Ei nu mai pot desfășura o altă activitate după orele de program. Mai avem și unele sporuri care nu sunt acordate: sporul de neuropsihic, care e până la 25%, din care acum se acordă numai 5% – şi aici mă refer la polițiștii de judiciar. Totodată, avem și neindexarea pensiilor cadrelor militare – acel 3,8% care este prevăzut în lege și trebuia să fie acordat în raport cu rata inflației; nici acel spor nu s-a acordat.
Proteste au fost și la Slobozia, unde polițiștii afiliaţi Sindicatului „Diamantul” s-au adunat în fața prefecturii. Ei sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor și solicită sporuri de risc – transmite corespondenta RRA Clementina Tudor.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 februarie)