Tehnică militară de ultimă generaţie produsă în România

Realizator: Tehnică militară avansată, asamblată la Bacău şi Măgurele. Blidate şi drone extrem de puternice, folosite şi de Armata SUA. Mai mult, vorbim de autovehicule şi armament cu care va fi dotată şi Armata Română.
Reporter: Hermes 450, aceasta este drona cu care ar putea fi dotată Armata Română. Ea este momentan exclusiv pentru export şi este fabricată la Bacău.
Assaf Cohen, director de marketing, manager UAS International Business: Este o dronă tactică pentru forţele terestre, navale şi aeriene, care poate fi folosită la mai multe tipuri de misiuni militare precum supravegherea şi recunoaşterea. Vrem să o aducem şi în România. Vrem să devină un produs fabricat în România,care să fie exportat în alte ţări.
Reporter: Cu 120 de astfel de blindate 4×4 va fi dotată Armata Română, vorbim de forţele speciale din Armata Română, o maşină extrem de puternică care este folosită şi în SUA.
Udi Vered, vicepreşedinte Elbit şi CEO Elbit Systems Land: Turela are abilitatea să tragă şi pe timp de noapte şi într-o ţintă în mişcare. Credem că este cea mai bună în acest moment în lume. Armata Română va fi mai puternică.
Reporter: Tehnica militară de ultimă generaţie fabricată acum în România va pleca şi în străinătate./lazard/pvelisar

 

ROMÂNIA TV (24 februarie)