Bugetul Ministerului Educației a fost avizat favorabil

Realizator: Bugetul Ministerului Educației pe anul 2021 a fost avizat favorabil, fără amendamente, în comisiile parlamentare de specialitate. S-au întrunit 21 de voturi pentru și 12 împotrivă.
Sorin Cîmpeanu: Avem pentru învățământ în acest an o sumă de 39,6 miliarde lei. Este, în valoare absolută, cea mai mare alocare bugetară a educației. Sigur că da, procentual se înregistrează o ușoară scădere față de anul trecut. Este necesară o precizare. Tot acest buget este făcut fără contribuția pe care educația o poate primi din partea Planului Naţional de Redresare și Reziliență, o contribuție esențială pentru reforma în educație.
Realizator: Tot astăzi au mai fost avizate în comisiile parlamentare de specialitate bugetele Ministerelor Justiției, Muncii, Energiei, Tineretului și Sportului, precum și cele ale unor instituții ca Serviciul Român de Informații, posturile publice de radio și televiziune, Agerpres și Consiliul Național al Audiovizualului – ne-a transmis redactorul RRA Alexandra Cristea./ahincu/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 februarie)