Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că salariile din sectorul bugetar nu vor scădea

Realizator: Premierul Florin Cîțu a declarat că așteaptă ca bugetul să treacă repede de dezbaterile din Parlament și că și-ar dori să rămână în forma propusă de Guvern, pentru a da startul la investiții și reforme. El a dat asigurări din nou că salariile din sectorul bugetar nu vor scădea, față de nivelul de anul trecut și că nu vor fi concediați angajați la stat în 2021. Este răspunsul premierului la intenție unor organizații sindicale care ar vrea să extindă protestele pentru o perioadă mai lungă, după ce acțiunile lor din ultimele săptămâni nu ar fi sensibilizat Guvernul.
Florin Cîţu: Cred că asta fac sindicatele, încearcă să susțină angajaţii, dar, în același timp, mesajul de fiecare dată pentru sindicaliști şi pentru angajați în sectorul bugetar este același. În 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru care a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile celor din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară, totul a mers mai departe. Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea își primește sporurile, îşi primește aceleași salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă.
Realizator: Prim-ministrul a mai declarat Executivul nu intenționează să impună noi restricții și că deocamdată infectările cu noua tulpină britanică a virusului sunt ținute sub control la noi în țară. El a spus că o provocare majoră este campania de vaccinare, precizând că până acum România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane care au fost vaccinate cu două doze și la nivel global suntem pe locul şapte./ilixandru/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie)