Dermatologul ne avertizează că gerul are un impact negativ asupra pielii

Vremea geroasă are un impact negativ asupra pielii, care devine uscată, fragilă şi sensibilă, iar crăpăturile, care apar la nivelul epidermei, și temperaturile scăzute afectează negativ vasele de sânge, a detaliat Elmira Handjan, dermatolog și cosmetolog din Sankt Petersburg, pentru corespondentul Agenţiei de presă Rosbalt.

„Persoanele cu piele sensibilă sunt expuse, în perioada rece a anului, riscului de apariție a bolii rozaceea sau cuperoza, care este o afecţiune dermatologică inflamatorie, caracterizată prin înroşirea feţei. Episoadele de rozacee pot afecta aspectul estetic al pielii, în special atunci când diferenţele de temperatură din cameră și din exterior variază destul de mult. Expunerea prelungită la vânt rece și ger, contribuie la faptul ca vasele de sânge ale feței să înceapă să-și piardă elasticitatea și, în cele din urmă, să se spargă. Vizual, acest fapt se va manifestă prin înroșirea permanentă a feţei și apariţia unor punctuleţe mici roşii pe ten. Femeile sunt mai afectate de temperaturile scăzute, comparativ cu bărbaţii, deoarece pielea lor este mult mai fină și mai sensibilă”, a explicat expertul. Acestor persoane le recomand ca, în sezonul rece, să folosească creme de protecție (Cold-Cream), iar accentul principal ar trebui să fie pus pe hidratare.

„Cremele Cold-Cream protejează pielea și vasele de sânge și, în același timp, hidratează pielea. Buzele, ca și pielea, trebuie, de asemenea, protejate de temperaturile scăzute, cel mai indicat este să folosiți balsamuri de buze hrănitoare, hidratante şi accesibile, cumpărate din farmacii. În cazul în care vorbim despre cazuri mult mai grave, când balsamul nu face față, iar uscăciunea cutanată, fisurile epidermei și cojirea pielii persistă sau progresează, trebuie să recurgeţi la alte remedii şi să folosiţi unguente sau creme speciale care vindecă tenul afectat”, a mai recomandat Elmira Handjan.

Unguentul Metiluracil poate fi utilizat în aceste cazuri, fiind o adevărată salvare. Se recomandă utilizarea acestuia de două ori pe zi, aplicându-se un strat subțire, timp de 3-5 zile./vdraguta

www.rosbalt.ru – 26 februarie