Judecătorii din CSM afirmă că ministrul justiției, Stelian Ion, afectează buna funcționare a activității de justiție

Judecătorii din Consiliul Suprem al Magistraturii afirmă că ministrul justiției, Stelian Ion, afectează buna funcționare a activității de justiție și statutul judecătorilor. Potrivit unui comunicat CSM, ministrul este acuzat că sfidează cadrul constituțional prin angrenarea reprezentanților altor state într-un proces eminamente intern și că prezintă distorsionat realități din domeniul justiției, pentru a obține susținerea politică în vederea modificării legilor justiției.

Judecătorii din CSM îl mai acuză pe Stelian Ion că a ascuns partenerilor straini faptul că majoritatea magistraților de la Instanța Supremă și de la alte instanțe judecătorești se opun acestor modificări legislative.

Comunicatul vine după ce, în ședința de ieri a Secției pentru judecători, au avut loc dezbateri aprinse cu privire la întâlnirea pe care Sterian Ion a avut-o recent cu reprezentanții Ambasadei americane, în urma căreia misiunea diplomatică a anunțat că susține desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 februarie