Incendiul de la spitalul COVID din Cernăuţi, provocat de explozia unui tub de oxigen

Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din Cernăuţi a precizat că incendiul produs, sâmbătă, la Spitalul Nr.1 din oraş a fost provocat de explozia unui tub de oxigen.

Incidentul, produs în jurul orei 14:00, s-a soldat cu un mort şi un rănit. În spitalul respectiv sunt trataţi pacienţi bolnavi de COVID-19. Potrivit presei locale, pacienţii internaţi în spitalul în care a avut loc incendiul sunt transferaţi la alte unităţi spitaliceşti din Cernăuţi. /sdan/gpodea

www.chas.cv.ua – 27 februarie

*

Victime în urma unei explozii, la un spital din Cernăuţi

RADOR (27 februarie) – O persoană şi-a pierdut viaţa şi încă una a fost rănită, în urma exploziei unui tub de oxigen, la un spital din oraşul vestic ucrainean Cernăuţi, a comunicat, duminică, serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă.

Explozia s-a produs duminică la prânz la etajul al doilea al spitalului, iar 20 de persoane au fost evacuate, a precizat aceeaşi sursă, fară a oferi detalii cu privire la cauza incidentului. Este al doilea astfel de incident, din luna februarie, când pacienţi ai spitalului au murit din cauza unor incendii cauzate de oxigen.

La începutul lunii februarie, trei pacienţi de la terapie intensivă şi un medic au murit în urma unui incendiu, la un spital în care erau tratate cazuri de coronavirus, în oraşul Zaporijijia, din sud-estul Ucrainei. Ţara a înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi 25.893 decese, până în prezent. Cernăuţi este una dintre regiunile cu cele mai multe cazuri de COVID-19./mbrotacel/gpodea

REUTERS – 27 februarie